maanantai 13. helmikuuta 2017

Ystävänpäivän pikkuleivät, Valentinen sydämet



Ystävänpäivän pikkuleivät leivotaan tänä vuonna murotaikinasta. Taikinan voi tehdä itse tai ostaa kaupan pakastealtaasta. Sydämelliset koristeet viimeistellään vadelmahillolla ja sokerikuorrutteella.


Valentinen sydämet
(16-18 kpl)

400 g pakkaus kaupan murotaikinaa tai:
murotaikina
125 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3,5 dl vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
täyte
300 g vadelmamarmeladia
tomusokeria
vettä

Sulata pakastemurotaikina tai valmista oma.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan muutamassa erässä. Jäähdytä taikina jääkaappilämpöön ennen kuin aloitat leivonnan.


Kauli taikina ohueksi ja leikkaa siitä taikinapyörällä noin 6 x 8 cm paloja. Paina joka toisesta palasta irti piparimuotilla pienen sydämen muotoinen kappale. Nosta kappaleet varovasti uunipellille leivinpaperille, levitä ihan ohut kerros vadelmamarmeladia sydänten sekä kokonaisten kappaleiden päälle ja kypsennä uunin keskitasolla 175 asteessa noin 10 minuuttia. Käsittele kerralla vain sen verran taikinaa, joka mahtuu yhdelle pellilliselle ja säilytä loppu taikina jääkaapissa.


Kun kaikki osat on paistettu, levitä ohut kerros vadelmamarmeladia pikkuleipien ylä- ja alaosan väliin ja paina osat kiinni toisiinsa. Sekoita tomusokerista ja vesitilkasta sokerikuorrute ja liimaa sillä irralliset sydämet pikkuleipiin. Pursota ohut sokerikuorrutevana sekä pikkusydämen että syvennyksen ympärille ja anna sokerin kuivahtaa noin tunnin ajan. Notkista jäljellä oleva vadelmamarmeladi ja laita se pursotinpussiin. Pursota marmeladista vielä vadelmainen kerros sydänten sisään.


Ei kommentteja: